Mitä kummaa Aikatra tarkoittaa??

KuvaAina silloin tällöin joku kysyy tarinaa Ajatusvoimala Aikatran nimen takana.

Aika on ollut minulle aina hyvin merkityksellinen asia. Erityisesti kun elämän rajallisuus on vuosien myötä tullut yhä vain selvemmäksi. Muutamia vuosia sitten minusta rupesi tuntumaan siltä, etten kerennyt työssä enkä vapaa-ajalla tehdä asioita niin hyvin kuin olisin halunnut. Ja usein en kerennyt tehdä edes niitä asioita, joita olisin halunnut tehdä. Aika-asioiden pohtiminen siis aloitti markkinointinimeni metsästyksen ja päätyikin sitten nimen alkuosaksi.

Loppuosa koostuu sanasta atra. Atra on karjalainen vastine savolaiselle aatralle, eli auralle; maanmuokkaukseen tarkoitetulle työvälineelle. Karjalaiset sukujuuret omaavana, aikaa rakastavana, työtä arvostavana ihmisenä totesin, että siinähän se on: Aikatra.

Aikatra edustaa minulle työn tekemisen meininkiä kuhunkin työhön parhaiten sopivia työvälineitä käyttäen, yritteliäisyyttä, uuden luomista, ratkaisujen etsimistä ja rehellisyyttä. Se edustaa juuria ja siipiä, ajatuksen voimaa ja vapautta, huumorin reheviä laidunmaita ja uskoa levollisiin loikoiluhetkiin, silloin kun niiden aika on.

Ajatusvoimala taas kertoo siitä, minkälainen voima ajatuksillamme ja asenteellamme hommien lutviutumiseen monesti on. Ajatusvoimala korostaa toimijuutta ja tekijäasennetta.

Työssäni työnohjaajana, valmentajana ja kouluttajana haluan olla markkinointinimeni arvoinen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s