Tarinoita työelämästä 1/10 – sitouttaminen ja sitoutuminen

Tarinoita työelämästä -kirjoitussarja kertoo fiktiivisiä juttuja työelämää puhuttavista ilmiöistä ja asioista. Tarinoiden vapaana kirvoittajana toimivat bulevardi.fi -sivuston valikoidut aforismikuvat. Tarinat ilmestyvät kaksi kertaa kuukaudessa.

VAROITUS! Tarinat saattavat sisältää huumoria ja sarkasmia.

***

KuvaAnselmilla oli työhaastattelu. Pitkän pöydän ääressä istui kahdeksan ilmeetöntä haastattelijaa, jotka rapisuttivat papereitaan ja yskivät vuoron perään. Huoneessa oli kuuma ja kahvia ei tarjottu.

– Istukaa olkaa hyvä.

Anselmi istuutui tarjotulle klaffituolille. Tuoli oli liian matala pöytään nähden. Kaikki kahdeksan haastattelijaa tuijottivat Anselmia pöydän toiselta puolelta. Haastattelu alkoi.

Kului tunti. Työn sisältö ja vaatimukset oli kerrottu, Anselmin harrastukset ja elämäntavat ruodittu ja sitoutuminen mahdolliseen tulevaan työnantajaan varmisteltu. Eräs haastattelijoista vilkaisi vielä Anselmia:

– Onko teillä meiltä jotakin kysyttävää ?

Anselmi rykäisi, vaihtoi asentoa ja tunsi kuinka hiki valui pitkin kainaloita.

– Miten te mahdollisena työnantajana sitoutuisitte minuun?

***

Lähivuosina on puhuttu paljon työntekijöiden sitoutumisesta työhönsä ja työpaikkaansa. Työnantajan kannattaakin miettiä, miten omalta osaltaan voisi vaikuttaa työntekijänsä sitoutumiseen jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Työntekijän sitouttaminen alkaa nimittäin jo työpaikkailmoituksesta, joten sen laatimiseen panostaminen ei ole turhaa työtä.

Monster antaa 8 vinkkiä työpaikkailmoituksen laatimiseen:

1. Anna ilmoitukselle selkeä otsikko
2. Herätä mielenkiinto tiiviillä esittelytekstillä
3. Nosta esiin keskeisimmät työtehtävät
4. Suhteuta hakuehtosi toivottuun hakijamäärään
5. Tuo henkilöstöedut rohkeasti esiin
6. Ilmaise työpaikan sijainti selkeästi
7. Esittele yrityksesi lyhyesti
8. Anna selkeät hakuohjeet

Työpaikkailmoituksesta ei kannata tehdä nälkävuoden mittaista, siinä ei tarvitse luetella kaikkia mahdollisia työtehtäviä ja siihen ei kannata laittaa sadan kohdan vaatimuslistaa asioista, joita työntekijän tulee osata. Ellei sitten tarkoituksena ole saada mahdollisimman vähän työhakemuksia.

Henkilöstöeduista kannattaa aina kertoa, sillä ne kertovat työnantajan halusta sitoutua työntekijäänsä. Nykyajan työntekijöitä kiinnostavat palkan lisäksi myös mm. yleinen ilmapiiri, työpaikan erityislaatuisuus kilpailijoihin verrattuna, työajan joustomahdollisuudet ja muutkin kuin rahalliset palkitsemiset. Usein työpaikan henki ja arvot näkyvät jo työpaikkailmoituksesta.

Ai niin. Ja minkälaista tarinaa mahtaa kertoa työpaikkailmoitus, joka on täynnä kirjoitusvirheitä?

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s