Tarinoita työelämästä 2/10 – raporttia pukkaa

KuvaTarinoita työelämästä -kirjoitussarja kertoo fiktiivisiä juttuja työelämää puhuttavista ilmiöistä ja asioista. Tarinoiden vapaana kirvoittajana toimivat bulevardi.fi -sivuston valikoidut aforismikuvat. Tarinat ilmestyvät kaksi kertaa kuukaudessa.

VAROITUS! Tarinat saattavat sisältää huumoria ja sarkasmia.

***

…Puhelin soi, toimiston ovi käy yhtenään, asiakkailla on paljon huolia, faxi laulaa ja sähköpostit kilahtelevat ja minä yritän keskittyä raportin tekoon. Siis yritän. Ei siitä mitään tule, kun työt häiritsevät. Siirrän homman huomiselle.

Aloitan seuraavana aamuna raportin tekemisen jo ennen työvuoroni alkamista ja huolestun toden teolla. Minusta tuntuu, että ammattinimikkeeni on vuosien myötä muuttunut. Minusta on tullut raporttien kirjoittaja, kirjaileva raportisti, ilmiselvä raportteri. Pitäisiköhän palkkaani tarkistaa?

Minun on vaikeaa kirjoittaa raporttia siitä, mitä olen lähivuodet työkseni tehnyt, koska olen tehnyt vain raportteja. En kai kuitenkaan voi kirjoittaa raporttia siitä kuinka kirjoitan jatkuvasti raportteja milloin mistäkin asiasta milloin mihinkin instanssiin. Työtehtäväni eivät  kyllä vastaa ollenkaan työnkuvaani.

Kirjoitan raportin siitä, että mitä tekisin, jos minun kaikki aikani ei kuluisi raporttien kirjoittamiseen. Kuinka panostaisin perustehtävääni enkä vilkuilisi alituiseen seinäkelloa. Kuinka kokisin suunnatonta tyydytystä työssäni ja iloitsisin yhdessä työkavereideni kanssa saavutetuista tuloksista ja ylitetyistä esteistä. Ja kuinka mukavaa olisi töiden jälkeen olla kotona rauhallisella mielellä ilman, että kirjoittamattomat ja lukemattomat raportit pyörivät päässäni. Kirjoitan raporttiini myös, että mitä kaikkea olisin nytkin kerennyt tehdä, jos en kirjoittaisi tätä raporttia. Ehdotan raportin lopussa, että raportteja voitaisiin jatkossa kirjoittaa vähemmän. Olen tyytyväinen lopputulokseen, tulostan raportin ja laitan sen eteenpäin.

Seuraavana päivänä minua odottaa työpöydälläni kirje. Minua pyydetään kirjoittamaan selventävä raportti edellisen päivän oudosta raportistani ja kehotetaan ottamaan yhteyttä pikimmiten työterveyshuoltoon.

Puhelin soi, toimiston ovi käy yhtenään, asiakkailla on paljon huolia, faxi laulaa ja sähköpostit kilahtelevat ja minä yritän keskittyä  ennen työterveyslääkärille menemistä uusimman raportin tekoon. Siis yritän. Ei siitä mitään tule, kun työt häiritsevät. Siirrän suosiolla homman huomiselle…

-Raili-

***

Terveydenhuollon puolen lisääntyneistä töistä ja kiireestä on puhuttu paljon. Lue, mihin kaksi lääkäriä Pekka Kirstilä ja Tiina Ahonen kokevat lääkärin ajan menevän.

Pekka Kirstilän haastattelu

Tiina Ahosen haastattelu

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s