Muutosten vuosi 2014

Kollaasi

Vuosi 2014 on ollut monella tavalla hyvin rikas ja rakas. On tullut hyvää ja kaunista, huonoa ja sekundaa. Mutta kaikesta on opittu. Työn suhteen on ollut opintoja ja ohjauksia, messuja ja matkoja, konferensseja ja koulutuksia. Myös muun elämän puolella on tapahtunut isoja muutoksia. Elämä on rauhallisempaa, sydän hakkaa vähemmän ja jokainen uusi elon päivä on ollut uusien mahdollisuuksien päivä. Kaikista vuoden 2014 tärkeistä asioista olen valinnut ne kolme, jotka haluan julkisesti jakaa.

Hub Salo

Vuonna 2013 jätin taakseni hyvän, pitkäaikaisen työni ja työryhmäni. Oli uuden aika. Minulla oli visio siitä, mihin haluaisin vuonna 2014 hypätä ja mitä asioita haluaisin elämässäni muuttaa. Oli sellainen ”now or never” –olo. Ja kuten elämässäni ennenkin, vastaus löysi kysyjänsä luo. Kuulin Hub Salosta, otin yhteyttä hankkeen inspiraattoriin Tiina Vainioon ja se oli melkeinpä sitten siinä. Muutin Hubille yhtenä ensimmäisistä asukkaista ja sain uudeksi työyhteisökseni joukon erilaisia, eri ammattikuntia edustavia, mainioita ihmisiä.

Aikatra

1.1.2014 aloitin täysipäiväisesti Ajatusvoimala Aikatran johtajana. Aikatran puikoissa minulla on unelma ja missio työstä, jossa ilo, innostus ja inspiraatio paiskaavat kättä laadun, tuottavuuden ja ammattitaidon kanssa. Asioiden vakavasti ottaminen ei Aikatrassa tarkoita hymyttömyyttä!

Ja mistä mahtoi tulla tuo nimi Aikatra? Siihen löytyy selitys täältä.

Cambridge

Eräänä talvisena alkuvuoden päivänä koputin toimistoni naapurihuoneessa punkkaavan Cambridge-valmentaja Liisa Lehtosen oveen. Vaatekaapissani olivat kaikki vaatteet päässeet vuosien myötä kutistumaan ja olo oli tukala. Siitä talvisesta koputuksesta alkoi matka, jonka varrelle on jäänyt tähän mennessä jo toistakymmentä kiloa. Matka on pääosin ollut helppo, sillä kokoajan päässäni on jyskyttänyt ajatus, että koskaan en enää halua palata takaisin vanhaan, jos se vain suinkin on minusta kiinni. Tavoitteeni on hitaasti mutta varmasti oppia uudenlainen elämäntapa. Joulunaika on tuonut omat haasteensa, mutta pidemmän aikavälin tavoite ei ole muuttunut mihinkään.

Olen pitänyt Cambridge-tuotteiden mausta, käytön helppoudesta ja Liisalta saamastani tuesta. Henkilökohtainen valmennus on sopinut minulle todella hyvin. Oloni on huomattavasti parempi: sydän ei hakkaa yötäpäivää ja deodoranttia kuluu vähemmän. Vaatekaapista on löytynyt aivan uusia vaatteita ja tänä syksynä ostin uudet farkut. Edellisistä on varmaan kymmenen vuotta!

Oikotietä onneen ei ole, työ on aina toki tehtävä itse. Mutta hyvä valmentaja vierellä kulkijana voi tehdä paljon: luoda toivoa, kannustaa ja tsempata. Aivan kuten Liisa on tehnyt! Ja Cambridge-matkani jatkuu…:D

Kiitokset ja toivotukset

Haluan vielä kiittää kuluneesta vuodesta kaikkia asiakkaitani, kollegoitani, yhteistyökumppaneitani sekä entisen työpaikkani työkavereita. Suuren kiitoksen ansaitsevat myös kotiväki ja läheiset, sekä minuun luottaneet ja epäuskon hetkellä eteenpäin potkineet ystävät. Yhdessä olemme enemmän. Aina.

Toivotan Hyvää Uutta Vuotta 2015 ja armollisuutta niin itseä kuin toisiakin kohtaan. Kaikkea hyvää ja kaunista elämäänne! Ensi vuonna taas tavataan!

-Terhi

Ps. Blogitekstin kuva ei ole maksettu mainos, vaan kollaasi joistakin minulle tärkeistä vuoden 2014 asioista.

Advertisement