Onni luodaan itse

Turhat tavarat ympärillä kuluttavat turhaan energiaa. Vapaus, väljyys ja tila hengittää ovat tärkeitä niin henkisesti kuin fyysisestikin. Onni ei aina tule vain keräämällä ja ottamalla lisää, vaan myös luopumalla ja antamalla pois.Onnnea ja menestystä

Matkaansa jatkavien kirjojeni joukosta löytyi opus: ”Onnea ja menestystä! Miksi tyytyä tilapäisyyteen kun onni voi olla ikuista?”. Hmm. Mielenkiintoista. Otin aikalisän, istahdin sohvalle ja luin sen liki yhdeltä istumalta: kirja oli melkoisen isolla fontilla kirjoitettu ja tekstiä oli harvakseltaan. Siinä kerrottiin tarina, jonka avulla lukija johdateltiin kymmenen onnen periaatteen äärelle:

  1. Hyvä tuuri ei kestä kauan, koska siihen ei voi itse vaikuttaa. Onni luodaan itse, siksi se kestää ikuisesti.
  2. Monet haluavat itselleen onnea, mutta vain harvat päättävät lähteä etsimään sitä.
  3. Jos sinulla ei ole onnea nyt, se voi johtua siitä, että olosuhteet ovat samat kuin aina ennenkin. Jotta onni saapuisi, on hyvä luoda uudet olosuhteet.
  4. Oikeiden olosuhteiden luominen onnelle ei merkitse vain oman edun tavoittelua. Onnea vetää puoleensa sellaisten olosuhteiden luominen, joista muutkin hyötyvät.
  5. Jos jätät huomiseksi oikeiden olosuhteiden luomisen, onni ei välttämättä koskaan saavu. Oikeiden olosuhteiden luominen vaatii ensimmäisen askeleen… Ota se jo tänään!
  6. Onni ei aina saavu edes näennäisen suosiollisissa olosuhteissa. Etsi pienistä yksityiskohdista näennäisen tarpeettomia…mutta välttämättömiä tekijöitä!
  7. Ne, jotka uskovat sattumaan, pitävät oikeiden olosuhteiden luomista järjettöminä. Ne, jotka keskittyvät luomaan oikeita olosuhteita, eivät murehdi sattumasta.
  8. Kukaan ei voi myydä onnea. Onni ei ole myytävänä. Älä luota onnen myyjiin.
  9. Kun olet luonut oikeat olosuhteet, ole kärsivällinen äläkä luovuta. Jotta onni saapuisi, luota siihen.
  10. Onnen luominen on sitä, että luo tilaisuudelle oikeat olosuhteet. Tilaisuudessa ei ole kysymys tuurista tai sattumasta; se on aina olemassa!

Mitäs tuumitte näistä?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s