Pelottava palaute (INTRO)

IloKoulutuksissa, luennoilla ja työnohjauksissa tulee usein puheeksi palautteen antaminen ja sen saaminen. Tai lähinnä keskustelun aiheena on se, että palautetta saa liian vähän tai ei ollenkaan. Samaan aikaan kuitenkin moni kokee vaikeaksi itse antaa palautetta ja ottaa sitä vastaan. Minkäänlaista palautetta.

Olen kuluneen viikon aikana pohtinut aika intensiivisesti tätä palaute-asiaa. Työkeikkojen välissä auton rattia pyörittäessäni, ajatukset ovat palanneet vähän väliä palautteen sietämättömään keveyteen ja samanaikaiseen raskauteen. Monestakin syystä. Yksi itselleni hyvin keskeinen syy on ollut se, että tämä blogini Ajatusvoimaa Arkeen tuli keskiviikkona valituksi Suomen yritysmaailman 30 inspiroivimman blogin 2015  joukkoon! Valinnan teki ja arvomerkin jakoi Järkivalinta.fi.

Ja mitäs sitten tapahtui. Minä, joka puhun ja paasaan palautteen antamisesta ja sen saamisesta luonnollisena juttuna, putosin aivan kekkapäänä omaan kuoppaani. Vaikka valinnasta oli tullut alustavaa viestiä jokunen viikko aiemmin, koko homma oli jo tipahtanut ajatuksistani työmelskeen keskellä. Kun sitten todellisuus iski vasten kasvojani, ajatukset pyörivät juuri siellä missä ne usein positiivisen palautteen saamisen yhteydessä pyörivätkin: itsensä vähättelyssä, ”tässä on varmasti tapahtunut joku erehdys”, ”voi kun olisin kirjoittanut enemmän ja paremmin” –lauseissa sekä pelottavasti kasvavissa suorituspaineissa. Jatkossa minun on onnistuttava AINA! Eikö niin?! Auts.

Näistä ajatuksista ja pohdinnoista syntyi siten pari blogitekstiä, joissa perkaan palautteen antamisen ja saamisen kikkoja, niihin suhtautumista ja niistä selviämistä. Joten palaan aiheeseen lähiviikkoina. Suomen yritysmaailman inspiroivimmat blogit

Nyt kuitenkin vilpittömästi ilahtunut kiitokseni arvomerkistä ja tästä aina niin tarpeellisesta itsetutkiskelun mahdollisuudesta! Lämpimät onnittelut myös muulle ”listajengille” – on innostavaa olla näin hyvässä seurassa!

~Terhi

(Twitter: @aikatranterhi)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s