Mutta mitä tapahtuikaan vuonna 2015?

Aikatra vuosi 2015

Vanha vuosi on jo melkein taakse jäänyttä elämää, on siis vuoden 2015 tilinpäätöksen aika. Ajatusvoimala Aikatran pomona toimiminen on ollut innostavaa ja reipasta, vaikkakin joskus myös haastavaa. Vuosi on ollut tapahtuma- ja toimintarikas ja oppimiskokemuksia on kertynyt plakkariin liki pienen kirjasarjan verran. Projektihautajaisia ja intohiipumisbileitä on vietetty ja muitakin pettymyksiä on tullut vastaan. Mutta kaikki tämä kuuluu elämään, elämään joka on itseasiassa aika kivaa ja ihanaa! Kaikista vuoden 2015 tärkeistä asioista olen valinnut jälleen ne kolme, jotka haluan tässä julkisesti jakaa.

1. Tarinakonttori ja Tuuletuspäivä-valmennus

Mitä tapahtuu kun kaksi työnohjaajaa ja työyhteisövalmentajaa lyö hynttyyt yhteen paremman ja iloisemman työelämän puolesta? Mitä mahtaa syntyä kun tavoitteena on kravattien ja huivien höllentäminen? Syntyy Tarinakonttori Terhi& Tarja ja konttoristien kärkituote: Tuuletuspäivä-valmennus. Alkuvuodesta julkistettiin Tuuletuspäivän mainosvideo ja vietettiin julkistamistilaisuutta Kontoret Erottajalla. Työlämän perisynneistä vapautumista matkasaarnattiin korkokenkien kannat kopisten ja tehtiin itsemme alttiiksi asettaen julkinen ihmiskoe*, jossa etsimme toimivan työyhteisön salaisuutta. Ja kyllä se taisi löytyäkin.

Työpaikan Tuuletuspäivä valmennus

*Koe tehtiin jo alkuvuodesta, mutta tulokset siirrettiin Tarinakonttorin sivustolle vasta lokakuussa 2015. Aiemmin ne olivat Ajatusvoimala Aikatran blogissa.

2. Kirjoittaminen ja blogipalkinto

Kirjoittaminen on ollut minulle aina rakas harrastus ja tärkeä itseilmaisun keino. Tänä vuonna sain mahdollisuuden kirjoittaa kolumneja työhön ja hyvinvointiin keskittyvässä Kollega.fi –verkkolehdessä. Kirjoitin kolumneissani elämän suorittamisesta, työyhteisön kyseenalaistajista ja työpaikan ongelmapesäkkeestä.

Lokakuussa yllätyin iloisesti kun tämä blogini Ajatusvoimaa Arkeen tuli valituksi Suomen yritysmaailman 30 inspiroivimman blogin 2015 joukkoon. Valinnan teki ja arvomerkin jakoi Järkivalinta.fi. Kirjoitin ensitunnelmistani kiitollisena, mutta hieman hämmentyneenä tunnustuksesta. Kiva oli huomata, että tuttujakin oli listalla 😀

Ilo

3. Oppimiskokemuksia

Kaikki ei ole vuoden aikana mennyt kuitenkaan putkeen eikä niin kuin ”stromssöössä” hommat menee. Uusia asioita on tullut toki opittua ihan perinteisesti positiivisen oppimisen riemun kautta, mutta taitaa olla niin, että mokista ja epäonnistumisista sitä oppii kaikkein eniten, vaikka ne hiukan aluksi mielessä jurnivatkin. Tänä vuonna olen oppinut muutaman asian kantapään kautta niin työssä kun siviilissäkin. Olkoon nämä opit ensi vuoden ohjenuorinani:

Älä koskaan ryhdy mihinkään sellaiseen, jota jo alkupeleissä epäilet sellaiseksi asiaksi, johon ei kannata ryhtyä.
Muista aina, että 10 vuotta sitten päivitetyn navigaattorin lisäksi kannattaa ottaa paperikartta mukaan kun lähtee tuntemattomiin paikkoihin seikkailemaan. Ai niin ja vielä: muista ladata kännykkä.
Ymmärrä jo, että älykännykkä on aivan älytön vehje nettisivujen, Facebookin tai muiden vastaavien päivittämiseen. Kun käsi ei riitä ja sormet ei yllä, niin hädässä ollaan.

******

Tulevaisuus

Uutiskirje

Vuosi 2016 tuo tullessaan Ajatusvoimalaan myös uusien tuulien tuulivoimaa. Uusista tuulista saa ajankohtaisen tiedon parhaiten Kirjeitä Ajatusvoimalasta –uutiskirjeestä. Tulossa muun muassa:

– muutoksia palvelutarjontaan
– muutoksia nettisivuihin
– muutoksia uutiskirjeeseen
– lisää kirjoitushommia
– uusia yhteistyökuvioita
– uusia ihmiskokeita

Kiitokset

Kiitän kuluneesta vuodesta kaikkia yhteistyökumppaneitani, ihania asiakkaitani ja Hub Saloa: tarmokkaan kaksivuotiaan matkassa ei ole aika tullut kyllä pitkäksi! Isot isot halaukset menevät kotiväelle, läheisille ja ystäville: ilman teitä ei olisi kyllä olemassa yhtään mitään. Jos olisin vielä teini, laittaisin tähän nyt coolisti *respect* ja *kumarrus*.

Toivotan kaikille oikein Hyvää Uutta Vuotta 2016 ja valoa ja voimaa elämän haasteisiin. Annetaanhan ensi vuonnakin kaverille, kollegalle, ystävälle ja riitakumppanillekin mahdollisuus loistaa osaamisensa tähtenä, sillä on paljon parempi paistatella yhteisessä loisteessa kuin nitistää tähti ja jättää kaikki pimeään! Eikö niin?

Rohkeutta ja reipasta mieltä,
-Terhi
@aikatranterhi

Katso myös nämä kirjoitukset:

Veneily (2)

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s