Työpaikkalupaukset vuodelle 2016 – oletko kokeillut?

Oletko koskaan tehnyt uuden vuoden lupauksia työpaikallesi? Eli työpaikkalupauksia? Voisitkohan kokeilla tänä vuonna? Työpaikkalupauksien kannalta ei ole merkityksellistä oletko yrittäjä vai palkansaaja, sillä lupaukset koskevat aina vain työtä, työpaikkaa ja työkavereitasi tai työntekijöitäsi, eivät suoraan sinua itseäsi. ”Mutkan kautta” ne toki saattavat vuoden aikana koitua myös sinun hyödyksesi.  Lähde siis rohkeasti kokeilemaan!

Ohjeet ja kaavake työpaikkalupausten tekemiseen

Työpaikkalupausten ideana on tehdä hyvää, ilman että toiset sitä tietävät. Lupauksia ei siis tarvitse kertoa kenellekään. Heittäytymällä seuraavaan ajatusleikkiin ja käyttämällä oheista kaavaketta mallina lupausten kirjaamiseen, voit kokeilla tätä toisenlaista uuden vuoden lupausten tekemistä.

Ota oheisesta kaavakkeesta mallia, varaa kynä ja hetki rentoa aikaa. Ja aloita.

  1. Ajattele, että et ole enää nykyisessä työssäsi. Ajattele, että lähdet ja jätät kaikki paikan hyvät ja huonot, toimivat ja toimimattomat asiat taaksesi. Ne eivät enää henkilökohtaisesti kosketa sinua.
  2. Nyt mieti objektiivisesti entistä työpaikkaasi ja sen parasta. Mieti entisiä asiakkaitasi ja heidän parastaan.Mieti entistä perustehtävääsi, sitä miksi kyseistä työtä tuli tehtyä ja mitä varten työpaikka ja kyseinen työ olivat olemassa. Mieti entisten työkavereidesi parasta, heidän hyvinvointiaan ja jaksamistaan.
  3. Listaa kolme toivetta (kaavakkeen oransseihin laatikoihin, yksi toive/laatikko), joiden toivot toteutuvan tämän vuoden 2016 aikana entisessä työpaikassasi, jotta siellä olisi työntekijöillä hyvä työskennellä, tuloksellista toimia ja riittävästi työtä jota tehdä.
  4. Sitten palauta itsesi ajatuksissasi takaisin työpaikallesi. Omaan työpisteeseesi, omaan työtehtävääsi. Samaan tilanteeseen, josta lähdit pois.
  5. Kirjoita jokaisen aiemmin listaamasi toiveen alle kolme asiaa (sinertäviin ympyröihin yksi asia/ ympyrä), jotka SINÄ voit nyt palattuasi työpaikallasi tehdä, jotta kyseinen toive saa mahdollisuuden toteutua. Eli toiveet oransseihin laatikoihin ja kunkin toiveen toteutumista edistävät tekosi sinertäviin ympyröihin.

Ympyröiden sisältämät teot ovat vuoden 2016 työpaikkalupauksiasi. Muista, että niiden tulee olla pieniä, yksinkertaisia ja konkreettisia. Maailmaa ja työpaikkoja muutetaan ja parannetaan pieni askel kerrallaan. 😀

Ja vielä

Jos sinulla on kaavakkeesta tai tästä työpaikkalupaus-tekniikasta kysyttävää, laita viestiä yhteydenottolomakkeella tai kommentointitilassa. Mielelläni kuulen myös, miltä harjoitus tuntui ja oliko se mielestäsi hyödyllinen. Kuulumisiin!

-Terhi

 

Työpaikkalupaukset 2016

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s