Joulukalenterin luukku nro 19: Relahetkistä rentoutta arkeen

Ajatusvoimala Aikatran joulukalenterissa tapaamme tänä vuonna myös eri alojen yrittäjiä. Yrittäjät kertovat omasta työstään, työinnostuksestaan ja joulunvietostaan ja heittävät kehiin pienen joulutarjouksen. Tänään tapaamme Riitan.

*****

Kuka

Riitta Mursula-Innanen, shindo-ohjaaja ja -kouluttaja

Mitä

Koulutan Unikki-yrityksessäni shindo-ohjaajia ja kouluttajia, vedän ryhmiä ja annan hoitoja. Shindo on rentoutus- ja hoitomenetelmä, joka auttaa kehoa palautumaan ja rentoutumaan.  Menetelmään kuuluu mm. venytyksiä ja erilaisia kevyitä painantatekniikoita, viipymisiä, joissa tärkeää on lempeä ja kunnioittava kosketus. Menetelmä tarjoaa kokemuksen, joka pitää malttaa ottaa vastaan. Shindoa voi harjoittaa yksin, parin kanssa tai ryhmässä.

Työinnostus

Työinnostus pysyy yllä kun kuulee asiakkaiden tarinoita ja kertomuksia shindon positiivista vaikutuksista. Ja hyvä mieli tulee myös, kun saa palautetta kurssilaisilta ja koulutuksista. Ryhmien kanssa työskentely antaa voimaa ja energiaa myös minulle itselleni.

Päivittäiset relahetket

Jokainen tarvitsee arjen keskelle pysähtymisen ja rauhoittumisen hetkiä. Työstä ja muusta kiireestä palautumisen täytyy olla päivittäistä, eikä vain lomasta lomaan elämistä. Jo pienet tietoiset rentoushetket, relahetket, auttavat pitämään yllä kehon ja mielen hyvinvointia. Hartiat alas, rauhallista hengittämistä, keskittymistä hetkeen ja rentoutumista. Aikaa menee ehkä 30 sekuntia, mutta sen jälkeen tuntuu taas paremmalta. Kaikilla meillä on tähän aikaa.

Joulu

Joulu on yhdessäolon aikaa. Perhe kokoontuu yhteen ja syödään jouluruokaa, se kuuluu asiaan. Lunta olisi myös kiva olla, mutta saa nähdä kuinka käy. Jouluna en ajattele töitä.

Motto

Hiljennä, pysähdy, oivalla.

Terveiset maailmalle

Rentous on fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen tila. Sillä on iso merkitys itselle, ympäristölle, läheisille ihmisille, hyvinvoinnille. Tervetuloa rento joulu – jokaiselle omanlaisensa!

****
Riitan joulutarjouksen löydät TÄÄLTÄ, joulukalenterin luukusta nro 19.
Lisää Riitasta ja shindosta voit lukea sivulta www.unikki.fi

Kurkista virkistävä jalkapohjien rentoutusjumppa TÄÄLTÄ.

rentouttava-jumppa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s