Joulukalenterin luukku nro 21: Tekstien avartaja arvostaa läsnäoloa

Ajatusvoimala Aikatran joulukalenterissa tapaamme tänä vuonna myös eri alojen yrittäjiä. Yrittäjät kertovat omasta työstään, työinnostuksestaan ja joulunvietostaan ja heittävät kehiin pienen joulutarjouksen. Tänään tapaamme Hannan.

*****

Kuka

Hanna ”Morre” Matilainen, kirja-alan moniottelija

Tekstien avartaja

Olen kustannustoimittaja, kirjailija, kirjabloggaaja, yrittäjä ja puhuja. Järjestän kirjoittajareissuja ja kirjoittajakursseja ja autan asiakkaitani avartamaan näkemyksiään omista teksteistään. Toimin myös Osuuskumma-kustannuksessa kustannusjohtajana.

Työinnostus

Työssä innostaa kaikkein eniten erilaiset luodut maailmat, omat ja toisten. Koen innostavana asiakkaiden auttamisen eteenpäin kirjoitustyössään ja hyvät asiakaspalautteet ovat suuria hyvän mielen ja innostuksen lähteitä. Vapaa-ajalla en välttämättä rentoudu lukemalla, mutta pelaan mielelläni tietokonepelejä ja hevostelen. Metsälenkit koiran kanssa ovat myös rentouttavia –  huolet kaikkoavat, metsässä on vaikeaa olla kiukkuinen ja kävellessä on aikaa ajatella kaikenlaista.

Läsnä itselle, läsnä toisille

Jotta työssä jaksaa, täytyy tehdä välillä selkeä rajanveto työn ja vapaa-ajan välillä. Ei myöskään saa olla 24 tuntia vuorokaudessa vain toisten käytettävissä, itsellekin pitää olla aikaa ja läsnä. Vain olemalla läsnä itselleen, voi olla taas läsnä muille. Kannattaa nauttia kaikesta saamastaan hyvästä palautteesta ja arvostaa reilusti ja iloisesti itseään. Itsensä arvostus nimittäin heijastuu aivan kaikkeen – työhön, läheisiin ja omaan hyvinvointiin.

Joulu

Meillä vietetään keskitalvenjuhlaa, talvipäivänseisausta, yulea, joka on tänään 21.12. Sen viettäminen tarkoittaa rentoa oloa läheisten, ystävien ja sukulaisten kanssa pelejä pelaten ja hyvin syöden. Vietämme sellaista laiskanpulskeaa aikaa, jossa laatu korvaa määrän. Keskitalvenjuhla on vastaisku talven pimeydelle. Se on valon ja lämmön juhla.

Motto

Tulta päin!

Terveiset maailmalle

Kohdelkaa toisia niin kuin toivoisitte itseänne kohdeltavan! Rauhallista joulunaikaa.

****
Morren joulutarjouksen löydät TÄÄLTÄ, joulukalenterin luukusta nro 21.
Lisää Morresta ja kirja-alan moniottelusta voit lukea sivulta:  http://www.morrenmaailma.fi/wordpress

hannamorrematilainen

Leinonen&Myllymäki (toim.): Steampunk! – Silintereitä ja siipirattaita (mukana Morren novelli) sekä Hanna Morre: Tuonen tahto. Kumman sinä tahtoisit itsellesi?

 

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s