Ilojen ja riemujen säilöminen

Edelliset talvet ovat aina olleet lumettomia ja kesät kylmiä. Mitään iloista, positiivista tai riemullista ei ole tapahtunut. Arki on mennyt harmaana eteenpäin niin töissä kuin kotonakin, aina sitä samaa vanhaa rataa. Milloinkaan ei ole ollut mitään jännää tai erilaista. Paljon on ollut vaan murhetta ja harmia, kiirettä ja kiukkua. Iloa ja intoa vähemmän. Kuulostaako tutulta?

Ihmisen muisti on lyhyt ja valikoiva. Jotenkin ne huonot jutut vaan jäävät meille helpommin mieleen ja ne arjen pikkuruiset, murusina maailmalla olevat onnistumiset ja riemunrievut unohtuvat ja hukkaantuvat jonnekin. Ja kuitenkin niitäkin joka vuosi elämässämme on. Kotona tapahtuu kivoja asioita ja töissä myös. Vastaamme singahtelee voimavirkkeitä, mahtavia tyyppejä, oivaltamishetkiä, keksimisen riemua, ammattiylpeyttä, naurunrämäkkää,  itsensäylittämisiä, halauksia, kehuja, jaksamista, yrittämistä, osaamista ja vaikka mitä!

Mummon keittiötölkki

Hyllyllä nököttävä mummon vanha keittiötölkki sai sen ajatuksen sitten päähäni: ryhdynkin säilömään vuoden aikana kokemiani ilon ja kiitollisuuden hetkiä sekä intoa ja inspiraatiota tuovia ajatuksia. Säilön konkreettisesti ja näkyväksi itselleni kaiken sen hyvän, mitä osakseni vuoden aikana koituu. Jotta muistaisin. Ja minun säilykkeessäni saavat mennä iloisesti sekaisin koti- ja työasiat.

Tölkki oli minusta viehättävä kaikessa rouheudessaan jo sellaisenaan, joten koristeluun ei mennyt aikaa. Kunnon säilöjänä iskin kuitenkin etiketit paikoilleen, jotta säilönnän tavoite ja säilöttävät tuotteet pysyvät kirkaana mielessäni koko vuoden. Etikettejä tuli neljä ja jokainen niistä tölkin eri sivulle. Kirjoitin niihin: KIITOLLISUUS, ILO, INTO, INSPIRAATIO.

Säilöntäohjeet

  1. Läpinäkyvä tölkki, säilytetään näkyvällä paikalla ja lämpimässä
  2. Jokaisena vuoden päivänä tölkkiin tipautetaan lappu, johon on kirjoitettu jokin juuri sinä päivänä kiitollisuutta tai iloa tuottanut asia tai hetki. Lappu voi sisältää myös jonkin voimauttavan oivalluksen, runonpätkän tai innostavan ajatuksen. Jonkin sellaisen asian, joka juuri sinä päivänä on ollut kiva juttu
  3. Lappuun kirjoitetaan myös päivämäärä
  4. Vuoden viimeisenä päivänä 31.12.2017 tölkissä on lappuja 365 kpl
  5. Tölkkiin säilötyt laput saa kaikki lukea vasta uudenvuoden aattona. Lappuja katsellessa ja lukiessa voi miettiä ainakin seuraavia asioita:

– Muistatko kaikki säilömäsi asiat ja hetket?
– Muistatko miltä ne tuntuivat, tuoksuivat, kuulostivat?
– Mitä ajatuksia herää kun huomaat säilöneesi 365 hienoa asiaa?
– Miten voisit hyödyntää säilykkeitäsi myös tulevana vuonna?

Säilöntähaaste

Minä aloitin säilöntäurakkani jo viikko sitten. Tölkki täyttyy hitaasti, mutta varmasti. Erivärisiä, erikokoisia lappuja tulee joka päivä yksi lisää. Eikä tarvitse lisätä yhtään säilöntäaineita. On muuten upea tunne kun päivän päätteeksi saa taas yhden innostavan ja iloisen asian säilöttyä. Tuskin malttaa seuraavaa päivää odottaa.

Lähdetkö mukaan säilöntätalkoisiin? 😀

– Terhi

kiitollisuusilo

Tästä se alkoi 1.1.2017. Ensimmäisen päivän ilot tölkitettynä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s