Ihmeiden vuosi 2017

Vuosi 2017 on holahtanut kohta viime metreilleen. Ihmettelen, hämmästelen ja kummastelen, kuinka nopeasti se onkaan mennyt. Pää ei oikein tajua sitä, minkä kalenteri näyttää todeksi. Tämä vuosi on ollut ihmeiden vuosi – olen saanut joka aamu herätä elämän ihmeeseen.

Huomenna 1.1.2018 on pienoinen merkkipäivä. Silloin tulee neljä vuotta siitä, kun aloitin Ajatusvoimala Aikatran täysipäiväisen pyörittämisen. Vielä en juhli, mutta jos tiimalasissa hiekkaa riittää, bileet on tiedossa Hub Salossa ensi vuonna. Tämä jo siis ennakkoon tiedoksi yhteistyökumppaneille, asiakkaille, ystäville, kylän miehille ja tietty hubilaisille. Otan mielelläni vastaan jo juhlistamisideoita 😀

Tästä lopuillaan olevasta vuodesta 2017 haluan nostaa esille vielä kuitenkin ”kolme kovaa kokonaisuutta”.

1. Asiakkaat

Kaikkein parasta tässä vuodessa ovat olleet asiakkaat. Ykkösmaininta menee ehdottomasti heille! Olen saanut tavata huippuihmisiä, kuulla mielettömiä tarinoita, olen saanut olla mukana muun muassa yritysten perustamisten, uuden luomisen, innostuksen palon ja kasvun mahdollisuuksien reissussa. Tsempparina, sparraajana, rohkaisijana, kannustajana ja palautteen antajana.

Mutta on myös ollut toisenlaisia rinnallakulkureissuja: uupumisia, tiukkoja tilanteita työelämässä, irtisanomisia, ristiriitatilanteita työyhteisöissä. Näissä tilanteissa olen yrittänyt parhaani mukaan luoda uskoa tulevaan, lisätä resilienssiä, valaa luottamusta jokaisen omiin voimavaroihin ja pystyvyyteen, auttaa näkemään vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia mahdottomiltakin tuntuvissa tilanteissa sekä auttaa käsittelemään realistisesti faktojen pohjalta esimerkiksi epävarmoja muutostilanteita. Ihminen työn ja sen tekemisen takana on aina se tyyppi, joka ansaitsee arvostuksen ja huomioimisen.

Iso kiitos teille siis asiakkaani luottamuksesta, suosituksistanne, palautteestanne, kommenteistanne ja vaatimuksistanne!

”Ihminen työn ja sen tekemisen takana on aina se tyyppi, joka ansaitsee arvostuksen.”

2. Varsinais-Suomen STOryn aluekoordinaattorina toimiminen

Tästä Suomen työnohjaajat ry:n (STOry) luottamustehtävästä olen iloinen ja kiitollinen. Varsinais-Suomen alue on ottanut minut hyvin vastaan ja olen näissä kuvioissa tavannut ihan huippuja ihmisiä! Pesti alkoi tämän vuoden alkupuolella ja jatkuu vielä ensi vuoden. Koordinaattoreiden vaihtovuoro on kahden vuoden välein.

Ensimmäinen toimintavuoteni on pitänyt sisällään paljon uuden opettelua, hakemista ja toiminnan hahmottamista. Mahtavaa on ollut huomata, että Varsinais-Suomen alueen työnohjaajat ovat aktiivisia ja tuovat näkemyksiään ja ajatuksiaan positiivisella draivilla esille.

Vastaan mielelläni kysymyksiin Varsinais-Suomen aluetyöstä tai yleensäkin työnohjauksesta. Voit laittaa viestiä suoraan sähköpostiini: terhi@aikatra.com.
Täällä ollaan!

3. Kirjoittaminen, kolumnit ja Virtapiiri

Kolumnien kirjoittaminen Kollega.fi –verkkolehteen jatkui koko vuoden ja jatkuu edelleen. Tällä hetkellä kirjoitan työelämäkolumnejani Coaching-blogiin.

Omassa työelämän ilmiöihin ja selviytymiskeinoihin keskittyvässä blogissani Ajatusvoimaa Arkeen porskutetaan edelleen eteenpäin. Myös työnohjaajien ammattilehti Osviitta huomioi blogin ja otti yhteyttä haastattelun tiimoilta.

Voimalaputiikkini aiempi uutiskirje ”Kirjeitä Ajatusvoimalasta” muuttui Virtapiiriksi tänä vuonna 2017. Vanhan kirjeen tilaajat siirtyivät automaattisesti uuden Virtapiirin jäseniksi. Virtapiiriläiset saivat sähköpostiinsa muun muasssa ajanhallinnan joulukalenterin, josta tuli paljon positiivista palautetta! Ajanhallintaa, kiireenkesyttämistä sekä työelämän vinkkejä on tulossa pieninä spurtteina virtapiiriläisille tulevanakin vuonna 2018. Ja vähän muutakin, mutta sen näette ja kuulette sitten lähempänä 😉

******

Ja lopuksi rakkaat rutistukset

Perhe. Läheiset. Ystävät. Te ihanat.
Kiitos että olette. Kiitos että kuuntelette. Kiitos että jaksatte.
Ilman teitä olisin vain tyhjä astia. ❤

Riemullista uuden vuoden aattoa kaikille teille upeat ihmiset ja rohkeaa ja luottavaista vuotta 2018!

Ensi vuonna taas tavataan! Elämä on.

Terveisin,
-Terhi
www. aikatra.com
@aikatranterhi

******

Tsekkaa vuoden 2017 luetuimmat (TOP3) blogitekstit:

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s