Muutosta ja rautalankaa

Taannoin Tehy-lehdessä ilmestyi artikkeli Työpaikka yhtä mylläkkää? Muutosrumbassa stressaa eniten epävarmuusjohon minuakin haastateltiin.

Muutos työpaikalla ei ole aina paha juttu, vaikka se saattaakin aiheuttaa siinä hetkessä turvattomuuden tunnetta ja stressiä. Toisinaan muutos on kuitenkin myös odotettu, toivottu ja jopa haluttu. Omalla suhtautumisella muutoksiin on myös merkitystä.

Siihen mihin voi vaikuttaa, kannattaa yrittää vaikuttaa. Mieti tällöin miten ja missä voit edistää asiaa, kenelle voisit asiasta puhua ja mitkä ovat omat ehdotuksesi tilanteeseen.

Jos taas et koe voivasi vaikuttaa asiaan, älä tuhlaa energiaasi murehtimiseen tai tuulimyllyjä vastaan taisteluun. Tai ainakin voit yrittää valita huolella ne tuulimyllyt joille aiot laittaa kampoihin. Nimittäin kaikkeen ei vain pienen ihmisen aika eikä energia riitä ja sekin on aivan ok.

Oheisen muutoksen rautalankavuokaavion selvennyksen voit lukea vinkkiartikkelista:  Muutos työpaikalla? Pidä itsesi ajan tasalla, mutta älä ruoki huhuja.

muutoskaavio

Muutoksen rautalankavuokaavio

*****
– Terhi
www.aikatra.com
@aikatranterhi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s