Työntäyteinen vuosi 2018

Viimeisiä vuoden 2018 päiviä tässä elellään. Uskomatonta.

Kulunut vuosi on ollut vauhdikas töiden puolesta. Olen kyllä pitänyt lomaakin ja jättänyt kalenteriin aikaa palautumiselle, vapaa-ajalle ja ihan muillekin omille jutuille. Toisinaan se on ollut haastavaa, mutta useimmiten olen onnistunut aika hyvin.

Vuoden vaihtuessa alkaa Ajatusvoimala Aikatran juhlavuosi. Viisi vuotta sitten 1.1.2014 hyppäsin tyhjän päälle ja ryhdyin pyörittämään tätä yhden naisen voimalaa. Toisinaan on ollut epäuskon hetkiä, mutta tähän mennessä en ole vielä ratkaisuani katunut.

Synttärivuosi olkaa maksuttomalla Oman aikansa vartija -minikurssilla, jonka tarjoan kaikille aiheesta kiinnostuneille! Kurssi alkaa 1.1.2019 ja kestää 14.1.2019 saakka. ILMOITTAUTUMINEN on auki 31.12.2018 asti.

Ilmoittaudu maksuttomalle minikurssille TÄÄLTÄ >>>>>>

******

Muutaman asian ja oivalluksen haluan nostaa erityisesti esille vuodesta 2018:

1. Erilaisten töiden ihanuus

Olen saanut tehdä kuluneen vuoden aikana hyvin erilaisia töitä. On ollut runsaasti työnohjauksia sekä julkisella että yksityisellä puolella, luentoja erilaisissa paikoissa ja erilaisten ihmisten edessä ja monenmoisia valmennuksia ja sparrauksia. Auton ratti on pyörinyt ja kilsoja on tullut sekä auton että ajajan mittariin.

Olen kiitollinen, että tällainen moninaisuus on ollut mahdollista. Se ei ole minulle itsestäänselvyys. Otan sen lahjana vastaan.

2. Yhteistyön voima ja kumppanuudet

Pidän yhteistyötä, yhdessä tekemistä sekä aitoa kumppanuutta tosi tärkeänä asiana. Kun pääsääntöisesti tekee työtä yksin, on mukavaa että on tyyppejä, joiden kanssa voi lyödä edes välillä päitä yhteen.

Tänä vuonna pääyhteistyökumppaneitani ovat olleet Viestintätoimisto Joy & Order (jonka asiantuntijaverkostoon kuulun) ja Kiireenkesytys-valmentajaverkosto (perustimme tänä vuonna yhteiset nettisivutkin). Ja aivan uusimpana ihanuutena osakkuus ja partnerius Covis Partners Oy:ssä.

Joy & Order -kuvio juontaa juurensa HubSalon yhteisöstä ja siellä yhdessä pähkityistä asioista työelämäkentässä. Kiireenkesytys-verkosto on huippuporukka, jonka kanssa ollaan tehty jo pitkään yhteistyötä työelämärintamalla, reissattu yhdessä, ystävystyttykin. Meillä on yhteinen missio ja yhteinen into. Ja nyt vihdoin yhteiset nettisivutkin.

Covis Partners Oy taas on ihme! Uskokaa tai älkää, ihmeitä tapahtuu! Eräänä perjantaina istuin kotisohvalla ja mietin ääneen, että kaipaisin jotakin uutta nyt työrintamalle. Tasan kaksi viikkoa sen jälkeen perjantaina soi puhelin – ja siitä se sitten alkoi. Unelmat ja toiveet kannattaa siis sanoa ääneen 😀

Jotta jokin uusi voi alkaa, jonkun vanhan täytyy aina väistyä. Toimikauteni Varsinais-Suomen STOryn aluekoordinaattorina päättyy maaliskuun 2019 alussa. Kaksi vuotta on tullut tuossa toimessa huseerattua ja mielenkiintoista on ollut. Olen tutustunut uusiin ihmisiin, päässyt uusiin paikkoihin, nähnyt työnohjauksen järjestötoimintaa lähietäisyydeltä, ollut mukana järjestämässä kaikenlaista toimintaa ja tapahtumaa ja oppinut jälleen myös paljon itsestäni, omasta toiminnastani ja työskentelytavoistani. Ei voi tästäkään kokemuksesta kuin kiitellä!

Jos olet työnohjaaja, Suomen työnohjaajat ry:n jäsen Varsinais-Suomen alueelta ja kiinnostunut aluekoordinaattoriudesta, niin ota yhteyttä ja kysy lisää!

3. Vuodenvaihteen rutiinit ja ihanan hidas laiskuus

Kiireenkesytys-kollegani Sirpa Kirjalainen kirjoitti KK-blogiin vuodenvaihteen rutiineista.

Omat rutiinini ovat mahdollisimman pienet, laiskat ja hitaat. Joulurutiineihin kuuluvat kuusi, kynttilät ja kyläily. Uuden vuoden vaihtumisen rutiineihin työn puolesta taas kuuluvat tilinpäätösblogikirjoitus, turhien papereiden silppurointi ja tärkeiden papereiden mapittaminen. Tsekkaan myös, että tarvittavat työvärmeet ovat kunnossa seuraavaa vuotta varten. Työvärmeisiin kuuluvat paitsi työssä käytettävät materiaalit, myös auto, toimisto ja oma mieli. Muita värmeitä uusin, poistan ja korjaan, mieleni taas rauhoitan dekkareilla, kevyillä romaaneilla ja ulkoilulla. Työkirjat ja työasiat heitän hetkeksi kokonaan mielestä pois.

Vaikka työ onkin innostavaa, minulle on jaksamisen ja virkeyden kannalta tärkeää, etten ole jatkuvasti töissä tai tavoitettavissa. Se on ollut tärkeä oppi erityisesti tänä vuonna.

******

Ja lopuksi vielä yksi tärkeä juttu

Perhe. Läheiset. Ystävät. Te ihanat.
Sanotaan, että tiukoissa paikoissa ystävyys punnitaan. Lisäisin tähän vielä, että kyllä se ystävyys punnitaan myös onnen ja ilon hetkissä. Kiitos! ❤

Iloisaa ja rouheaa uutta vuotta 2019!

Terveisin,
-Terhi
www. aikatra.com
Twitter: @aikatranterhi
Liity Virtapiiriin täältä >>>>>

******

Tsekkaa vuoden 2018 luetuimmat (TOP3) blogitekstit:

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s