Oppimiskokemuksia 3/3: Se on ohi tältä erää

Oppimiskokemuksia-teksteissä avaan Digitaalisuus palveluliiketoiminnassa -opintojeni aiheuttamia tuntoja, mahdollista edistymistä, kompastelua ja onnistumisia.

Ironia, naivius, suorasanaisuus, ihmettely ja itselle nauraminen kuuluvat näiden tekstien genreen. Kaikkea ei pidä ottaa niin vakavasti.

Tekstien kirjoittaminen oli osa opintoja ja ne on kirjoitettu keväällä 2016.

*******

Viimeinen lähiopetuspäivä oli 16.4.2016. Tällä kertaa olin Leppävaaran pieneksi kutistuneessa, mutta sitäkin aktiivisemmassa ryhmässä.

Ilkka ”the inspiraattori” sai meidät heti liekkeihin. Kysymyksiä sateli puolin ja toisin, ja keskustelu oli vilkasta.

Pienessä ryhmässä oli helppo kysellä aiheesta ja aiheen vierestä ja tuoda omia näkemyksiään esille. Jokainen sai äänensä kuuluviin ja eri mieltäkin oltiin. Mainiota!

Viimeisen päivän oppeja

Tunnilla käytiin lävitse hakukoneoptimointia, Google-näkyvyyttä, markkinointia ja digitaalisen teknologian työkaluja. Testailtiin Google Analyticsia, Thinglinkkiä ja Hootsuitea. Puhuttiin tietoturvasta, tulevaisuusskenaarioista ja blogimaailman mukanaan tuomasta muutoksesta viestintä- ja tiedotusalalle.

Tajuntaan iskeviä juttuja olivat myös ymmärrys siitä, että some-näkyvyys vaatii seuraavia asioita ja niiden hallintaa: 1.) linkitys 2.) tekniikan hallinta ja 3) sisältö (TÄRKEIN!). Lisäksi pitää: 1.) ymmärtää milloin ja miten luodaan asiakkaalle arvoa 2.) keksiä keino dokumentoida luotu arvo ja 3.) olla valmis jakamaan sitä somessa eteenpäin (Twitter, Facebook, LinkedIn, blogi jne.)

Näitä asioita on oikeasti syytä pohdiskella huolella omissakin työkuvioissa. Vaikka vaikuttaa helpolta kirjoitettuna ja sanottuna, niin käytännössä hommassa onkin vähän enemmän fundeerattavaa.

Digitaaliset suuntaukset
Digitaalisuuden trendit vuonna 2016

Tunnilla kuvattiin myös videoita, joissa kerroimme mitä olimme oppineet. Ajatus oli, että laittaisin oman videoni tähän viimeiseen bloggaukseeni. Ja sitten. Mitä kummaa tapahtui. Iski ujous. Itsensä katsominen on aina yhtä kammottavaa: kädet viuhuvat, puhe on nopeaa, naama ei pysy paikallaan… Ei pystynyt. Ei vaan yksinkertaisesti pystynyt.

Koska kuitenkin video piti linkittää, keksin ratkaisun syvään ahdinkooni. Viime vuonna teimme kollegan kanssa videopätkän, joka liittyi duunikuvioihin. Nokkelana tyttönä isken sen nyt tähän 😀

Koko kurssin kolme kovaa kokemusta

  1. Alkusäikähdyksen jälkeen kupletin juoni alkoi hahmottua -> jaksoin, kykenin, sisuunnuin, opin, tein ja ideoin. Painoin duunia, puhkuin ja puhisin. Sain monta arvokasta kokemusta ja oivallusta sekä kurssista, työstä että itsestäni.
  2. Digitaalisuuden ja some-maailman lisäopit -> vaikka olen keski-ikäinen täti-ihminen, huomasin jotain jo tietäväni ja osaavanikin. Jotain jo uskallan, vaikka paljon on vielä opittavaa, kokeiltavaa ja treenattavaa. Kaikkein mahtavinta oli saamamme sparraus ja innostaminen: rohkeasti vaan kokeilemaan!
  3. Opettajien sitoutuminen tehtäväänsä oli parasta A-luokkaa -> jokaiseen sähköpostiin sai vastauksen nopeasti kummaltakin opettajalta, kurssin aikataulutus oli hyvin suunniteltu, samoin kurssitehtävät. Tehtävistämme oli joka kerta tehty kaaviot, käppyrät ja tilastot ja koostettu yhteenvedot. Saimme myös ensimmäisellä tunnilla videoviestin toiselta opettajalta, joka ei silloin pystynyt olemaan paikalla. Meidät oli huomioitu. Minulle jäi tunne, että vaikka meiltä vaadittiin paljon, eivät opettajatkaan itseään helpolla päästäneet.

Tästä kesä voi alkaa

Nyt se on kuitenkin ohi. Tämä kurssi. Olen iloinen ja helpottunut, vaikkakin samaan aikaan vähän haikealla mielellä.

Kiitän opettajia, Teemua ja Ilkkaa, digitaalisen maailman unohtumattomien muistijälkien jättämisestä, sekä niin Tikkurilan kuin Leppävaarankin ryhmäläisiä soturiasenteesta, sisukkuudesta ja keskustelevasta otteesta.

Teidät kaikki oli suuri ilo kohdata ja oppia tuntemaan. Toivotan tsemppiä jatkoon ja muihin kuvioihinne, morjestellaan kun tavataan!

Mutta tästä kesä voi alkaa, eikö? 😀

t. Terhi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s