Erilaisuuden hyväksyminen – hyvän työkaverin muistilista 6/10

Minkälainen on hyvä työkaveri? Mitä se tarkoittaa? Mistä tunnistaa hyvän työkaverin? Asiaa on tullut mutusteltua niin kollegoiden kanssa kuin koulutuksissa ja valmennuksissa asiakkaidenkin kanssa. Tässä näiden mietintöjen pohjalta pieni kymmenen kohdan pikamuistilista hyvään työkaveruuteen. Pätkä kerrallaan.

Olen saanut työskennellä ns. unelmaporukassa.

Unelmaporukan siitä tiimistä teki muun muassa se, että kaikkien ammattitaito ja osaaminen oli huippua, huumori sattui kohtaamaan ja lähipomo oli kannustava tyyppi.

Ylitse kaiken oli kuitenkin se, että me tiimin jäsenet olimme hyvin erilaisia ihmisiä. Toimme porukkaan erilaista osaamista, erilaisia näkökulmia ja erilaisia vahvuuksia. Risririitojakin toki tuli, mutta niistä selvittiin riitelemällä, puhumalla ja sopimalla. Sitten jatkettiin matkaa eteenpäin entistä vahvempana porukkana.

Kaikenlaista erilaisuutta

Ihmiset ovat erilaisia. Vaikka työskentelemme samassa työpaikassa, se ei tee meistä samanlaisia, samalla tavalla ajattelevia ja automaattisesti selkäytimestä samalla tavalla toimivia ihmisiä.

Olemme eri-ikäisiä, kuulumme ehkä eri ammattiryhmään, meillä on erilainen elämänkokemus ja -historia, koulutuksemmekin ehkä eroavat toisistaan. Omaamme lisäksi erilaisia vahvuuksia, erilaisia osaamisalueita, erilaisia tietoja, taitoja, erilaisia valmiuksia tehdä ja toimia. Luonteenpiirteemme ovat myös uniikkeja ja reagoimme tilanteisiin eri tavalla. Senhetkiset elämäntilanteemmekin eroavat todennäköisesti huimasti toisistaan.

”Tärkeää on muistaa, että toisten tapa tehdä ja nähdä asioita toisin, ei ole henkilökohtainen loukkaus minua kohtaan.”

Kaiken tämän lisäksi vielä hahmotamme tilanteita, opimme asioita ja otamme vastaan tietoa kukin omalla tavallamme. Joku meistä on vahvasti auditiivinen, toinen taas visuaalinen ja kolmas kinesteettinen. Meillä saattaa olla myös hyvin erilaiset ”sisäiset rytmit”. Mikä toiselle on nopeaa, saattaa toiselle olla aivan liian hidasta. Nopeampi siinä sitten ihmettelee toisen flegmaattisuutta ja hitaampi hämmästelee kollegan jatkuvaa hätäisyyttä.

Jokaisella työyhteisöllä tai tiimillä on myös omanlaisensa työskentelykulttuuri. Saman työpaikankin eri ryhmien välillä on siis erilaisia tapoja toimia. Toisilta tiimeiltä kannattaa tällöin ennemminkin oppia, kuin pyrkiä saamaan aikaan pakotettua samankaltaisuutta tai pahimmillaan keskinäistä kilpailua ja kyräilyä.

Tärkeää on muistaa, että toisten tapa tehdä ja nähdä asioita toisin, ei ole henkilökohtainen loukkaus minua kohtaan. Kaikkia meitä tarvitaan. Kaikilla meillä on paikkamme tiimissä ja työyhteisössä.

Parhaat tiimit

Parhaissa tiimeissä on usein erilaisia ihmisiä.

Jos tiimin jäsenet ovat samankaltaisia, asiat saadaan toki nopeammin maaliin. Rajoitteena voi olla kuitenkin se, että lopputulos on sitä samaa tavaraa mitä on aina aiemminkin saatu. Kun tiimissä on erityyppisiä ihmisiä, asioiden hierominen kestää ehkä kauammin, mutta lopputuloksena voi olla jotakin aivan uutta, erilaista ja innovatiivista. Jotain paremmin pohdittua ja useammalta kantilta mietittyä.

Hyvässä tiimissä hyödynnetään kaikkien osaaminen parhaalla mahdollisella tavalla ja jokainen antaa myös reilusti oman osaamisensa yhteiseen käyttöön. Se vaatii rohkeutta heittäytyä ja uskallusta ihmetellä ja tunnistaa omat katvekohtansa. Unelmaporukassa konflikteja ei pelätä, vaan ne selvitetään.

Erilaisia tiimirooleja

Eri tavalla toimivia tiimejä tutkiessaan R.M. Belbin löysi yhdeksän erilaista tiimiroolia, jotka kuvaavat tiimin jäsenten erilaisia työskentelytapoja. Belbinin mukaan parhaista tiimeistä löytyy näitä kaikkia rooleja. Yhdellä ihmisellä voi olla useampiakin rooleja.

  1. Kehittäjä-keksijä (Plant) on ideoija, luova, mielikuvitusrikas, epäsovinnainen. Hän ratkaisee ongelmia, kuuntelee muiden näkemyksiä ja tuo esille asioita, joita toiset eivät ole tulleet ajatelleeksikaan. Hän ideoi ratkaisuja vaikeampiinkin haasteisiin. Menettää helposti mielenkiintonsa rutiiniasioihin ja unohtaa määräajat.
  2. Resurssietsijä-tiedustelija (Resource investigator) on mahdollisuuksien etsijä, yritteliäs, ulospäinsuuntautunut ja työstään innostunut. Hän huomaa uudet mahdollisuudet, luo suhteita ja kontakteja ja verkostoituu ahkerasti. Keskittyy mielellään innostaviin asioihin, mutta on heikko toteuttamaan ja mielenkiinto saattaa helposti herpaantua itselleen epäkiinnostavista asioista.
  3. Koordinaattori-kokoaja (Coordinator) on tavoitteellinen, luottavainen, varmaotteinen, delegoiva. Osaa hyödyntää tiimin jäsenten vahvuuksia ja huomioi muuden mielipiteet, luo positiivista synergiaa, kirkastaa tavoitteita ja koordinoi toimintoja. Toisinaan keskittyy kokonaisuuteen niin, ettei aina tiedä yksityiskohdista mitään.
  4. Piiskuri-takoja (Shaper)on tehokas, haastava, dynaaminen, energinen, toiminta- ja tavoitekeskeinen. Innostaa muutkin mukaan. Hän viihtyy paineessa eikä pelkää sanaharkkaa tai väittelyä. Toisinaan terävä sanoissaan ja kärsimätön toimissaan. Inhoaa vetämättömyyttä ja aikailua.  
  5. Analysoija-arvioija (Monitor evaluator) on harkitseva, varovainen, arvostelukykyinen, objektiivinen. Näkee kokonaisuuksia, punnitsee vaihtoehtoja, välttää riskejä ja kerää tietoa ennen päätöksiä. Toisinaan jahkailee liikaa ja vaikuttaa skeptiseltä.
  6. Yhteistyön rakentaja-diplomaatti (Team-worker) on yhteistyökykyinen ihmistuntija, toiset huomioiva, diplomaattinen, kuuntelija. Rakentaa ratkaisuja, ehkäisee ristiriitoja ja toimii yhteisen päämäärän eteen. Varmistaa että kaikkien ääni tulee kuulluksi ja huomioiduksi. Epävarma ristiriitatilanteissa, ei halua ”valita puolta” tai tehdä päätöksiä.
  7. Toimeenpanija-tekijä (Implementor) on kurinalainen, luotettava, käytännöllinen, realistinen ja tehokas. Hän kääntää ideat käytännön toimiksi organisaatiokyvyllään ja ahkeruudellaan. Toisinaan joustamaton uusissa tilanteissa ja pysyy mielellään mukavuusalueellaan.
  8. Viimeistelijä (Completer finisher) on tunnollinen, tarkka, uuttera. Huomioi ja huomaa yksityiskohtia, testaa ja tarkistaa, pitää huolta fokuksesta ja laadusta. Pystyy työskentelemään stressaavissakin tilanteissa. Toisinaan tavoittelee liikaa täydellisyyttä ja on haluton delegoimaan tehtäviä.
  9. Spesialisti-asiantuntija (Specialist) on määrätietoinen, oma-aloitteinen, järjestelmällinen, kurinalainen, sitoutunut, asialleen vihkiytynyt. Hän tarjoaa tiimille tietoa ja taitoa, jota kaikilla ei ole. Saattaa ihastua senhetkiseen tekemiseen niin, että suurempi kokonaisuus katoaa.

Ihmisten erilaisuuden hyväksymisessä ja hyödyntämisessä voi auttaa, kun miettii, että miten mahtaisi käydä, jos me kaikki olisimme samanlaisia.

Minkälaista tiimin toiminta olisi, jos tiimin kaikki jäsenet olisivat esimerkiksi viimeistelijöitä. Miten tiimi silloin toimisi? Minkälainen olisi aikataulutus? Minkälaista olisi yhteistyö?

Tai mitä jos kaikki olisivat kehittäjä-keksijöitä. Mitä silloin tapahtuisi? Minkälainen olisi lopputulos?

Niinpä 🙂

*****

Muistilistan edelliset osat löydät täältä:

Yhteistyö – hyvän työkaverin muistilista 5/10
Luottamus ja luotettavuus – hyvän työkaverin muistilista 4/10
Työilmapiiri – hyvän työkaverin muistilista 3/10
Ammattitaidon ylläpito – hyvän työkaverin muistilista 2/10
Käytöstavat – hyvän työkaverin muistilista 1/10

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s